Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

VANLIGE SPØRSMÅL VI FÅR

Hvilke underlag kan folien brukes på?

Du kan bruke folien på alle slette, behandlede overflater av tre samt glass, metall og stein. Den kan også brukes på ubehandlet tre (kryssfinèr/sponplate og heltre). Tapet, gips- og betongvegg skal også gå bra. Vask gjerne døren/skuffefronten først med mildt såpevann, og la det bli helt tørt før du plasserer folien på. 
Om det er nylig malt underlag vil vi anbefale å vente minst 14 dager før du limer folie på, dette fordi malingen trenger skikkelig tid til å feste seg og hardne. Tar du folien på før den tid kan vi ikke love at malingen ikke følger med om du fjerner folien i etterkant.

Hvordan monterer jeg folien?

Dra beskyttelsesfolien fra hjørnene på begge sidene, plasser foliens hjørner riktig i forhold til møbelet. Dra deretter mer og mer av beskyttelsesfolien bort mens du stryker hånden lett over. Blir det ikke helt beint, er det bare å dra folien av igjen og justere på nytt.


Hvordan vedlikeholder jeg folien?

Kjempeenkel å rengjøre! Det trengs kun en fuktig klut til å tørke av. For mer gjenstride flekker kan det brukes mildt såpevann med f.eks Zalo.

Hvilket kjøkkensystem har jeg?

Om du ser på fremste rad med hull i skapsiden, er svaret enkelt. METOD har en dobbel rekke med hull, mens FAKTUM har en enslig rad.Blir det limrester når jeg fjerner folien?

Nei, folien etterlater ingen limrester. Selv om folien har vært lenge på møbelet eller om den har stått i direkte sollys.

Trenger jeg noe verktøy?

I utgangspunktet trenger du ikke noen verktøy til monteringen. Folien har en bakside som gjør at det ikke dannes luftbobler. Folien er ferdig kuttet i spesialtilpassede størrelser til dine valgte IKEA-møbler. Det eneste du eventuellt må gjøre er å lage ett lite hull med kniv for å skape gjennomgående hull til håndtakene dine.

Finnes folien i andre størrelser?

Foliefront spesialiserer seg på IKEA-møbler, men er det andre størrelser du kunne tenke deg spesialtilpasset folie til anbefaler vi deg å sende oss en e-post. Det meste kan ordnes; det tar bare litt lenger tid!

Hvor lang leveringstid må jeg regne med?

Noen pakker er små nok til å bli levert direkte i din postkasse, mens noen må hentes på postkontoret eller annet utleveringssted. Normalt har du varene i postkassen eller på valgt utleveringssted 3-7 dager fra vi har mottatt din bestilling. Posten gir deg beskjed når pakken kan hentes.

Hvordan får jeg bort luftbobler?

Folien har en bakside som gjør at det ikke dannes luftbobler. Du trenger kun å stryke hånda over for å få det flatt og fint.

Hvordan er bruk av folie miljøvennlig?

I stedet for å kaste møbler når de har blitt skadet, er det mer miljøvennlig å gjenbruke og oppdatere/oppgradere. Folien er produsert i miljøvennlig PVC og mister ikke festeevnen over tid. Det betyr at du kan bruke den igjen på andre møbler. Ta vare på det du allerede har!

Møblene får forlenget levetid samtidig som du får det personlige uttrykket du ønsker. Vinn-vinn!